آرشیو تیر ماه 1400

با سايت پيداش نگراني بابت استارتاپ ها و ... خود نداشته باشيد.

هر آن چيزي كه بايد در مورد استارت آپ ايراني بدانيد

۲۰ بازديد

 

استارتاپ يا استارت آپ يا startup واژه است كه در طي اين چند سال اخير زياد به شنيده ايم و توجه افراد زيادي را در ايران جلب كرده است تا يك استارتاپ راه اندازي كنند و كسب و كار خود را داشته باشند. البته وجود استارت آپ هاي موفق ايراني نيز كه آوازه رشد و موفقيت آن ها را همه ما شنيده ايم، در ترغيب افراد براي راه اندازي يك استارت آپ ايراني بي تاثير نيست. اما براي شروع و راه اندازي اين كمپاني هاي نو كه يك مسير پر از ريسك و پر از تجربه هاي جديد است، نيازمند داشتن اطلاعات كافي در اين زمينه است. در ادامه ما با پاسخ به سوال استارت آپ چيست و ويژگي هاي استارت آپ هاي موفق ايراني و… خواهيم پرداخت.
استارت آپ چيست؟
تعاريف زيادي براي توصيف سوال پر تكرار” استارت آپ چيست؟” وجود دارد و همه آن ها در تلاش اند تا يك معنا و مفهوم را برسانند. به تعريف پيدايش startup نوعي از كسب و كار هاي جديد هستند كه با يك ايده نو كه در جهت رفع نياز جامعه هدف است تاسيس مي شوند. اين نوع كسب و كار ها به دليل ويژگي هايي كه دارند، سريع رشد مي كنند و چشم انداز و پتانسيل بالايي براي پيشرفت در آينده دارند. برخلاف باور عموم افراد ايراني، اين كمپاني هاي نو فقط در زمينه تكنولوژي و فناوري هاي نوين نيستند و از اين دست كسب و كار هاي نو نيز وجود دارند كه به صورت ستني فعاليت مي كنند اما اكثر استارت آپ هاي موفق ايراني يا خارجي بر پايه فناوري و تكنولوژي هاي جديد براي رفع نياز افراد راه اندازه شده اند و فعاليت مي كنند.
تفاوت استارت آپ با كسب و كار هاي كوچك
بعد از پاسخ به سوال “استارت آپ چيست”، حالا به تفاوت ميان اين كسب و كار هاي نو و كسب هاي كوچك مي پردازيم. بسياري از كسب و كار هاي كوچك، اشتباها به عنوان استارت آپ شناخته مي شوند در صورتي بايد بدانيم كه به هر كسب و كاري نمي توان يك startup گفت. در اينجا به بيان چند نمونه از تفاوت هاي اين كمپاني هاي نو پا با كسب و كار هاي كوچك خواهيم پرداخت؛
• كسب و كار هاي كوچك برخلاف اين كسب و كار هاي نو پا با يك هدف از پيش تعيين شده راه اندازي مي شوند و طبق مسيري كه ديگران هم آن را طي كرده اند پيش مي روند و از موانع و مشكلاتي كه در مسيرشان قرار خواهد گرفت تا حدودي مطلع اند اما استارت آپ ها به دليل جديد بودن و نو بودن ايده ها، چالش ها و موانعي كه با آن ها در مسير رو به رو مي شوند هم جديد خواهد بود.
• از ديگر موارد مي توان به رشد سريع اين كسب و كار هاي نو، انتظارات و چشم انداز ها و روش هاي متنفاوت تامين مالي و سرمايه آن ها اشاره كرد.
معرفي استارت آپ هاي موفق ايراني
رشد موفق برخي استارت آپ هاي ايراني آنقدر زياد و چشمگير بوده است كه اكثر مردم آن ها را مي شناسند و از محصولات و خدمات اين استارت آپ ها استفاده مي كنند.
• ديجي كالا
مطمئنا ديجي كالا را مي شناسيد. رشد سريع اين استارت آپ ايراني آن را به يكي از موفق ترين استارت آپ هاي ايراني تبديل كرده است. فروشگاه آنلاين ديجي كالا از پر فروش ترين و پر بازديد ترين سايت فروشگاهي ايران است. ديجي كالا ابتدا مسير خود را با نقد و بررسي وسايل الكتريكي شروع كرد و به مرور زمان مسير فروش اين محصولات را پيش گرفت و حالا در اين فروشگاه هر چيزي را كه فكرش را بكنيد مي توانيد پيدا كنيد و فارغ از اينكه كجا زندگي مي كنيد، به آساني خريد كنيد.
• اسنپ
وقتي عجله داشتيد و وقت كم براي رسيدن به مقصد، اين اسنپ بود كه شما را نجات داد و در حداقل زمان شما را به مقصد رساند. اسنپ يك استارتاپي است كه ايده تاكسي اينترنتي را در ايران اجرا كرد. درست است كه اين ايده، يك ايده نو و جديد نيست و نمونه هاي خارجي آن نيز وجود داشته اند اما تاكسي اينترنتي اسنپ در ايران اولين بار بود و با استقبال زيادي نيز رو به رو شد.
اين استارت آپ ايراني با ارائه يك اپليكيشن موبايل اين امكان را اينجا كرده است تا به راحتي و بدون اتلاف وقت با يك كليك نزديك ترين تاكسي را بگيريد. اين استارت آپ ايراني افرادي را كه مي خواهند به عنوان تاكسي زير نظر اين كمپاني فعاليت كنند را به همكاري و ثبت نام در اسنپ دعوت مي كند و از طرفي مشتريان زيادي را با ارائه خدمات و پشتيباني قوي و هزينه كمتر، جذب مي كند.
• كافه بازار
اين startup از بزرگترين فروشگاه هاي اپليكيشن در ايران است. كافه بازار به صورت بازاري كوچك توانست بعد از محدويت هايي كه گوگل براي كاربر هاي ايراني در استفاده از گوگل پلي اعمال كرد، با ارائه انواع اپ هاي موبايل اندرويد، نياز كاربران را براي دريافت اپليكيشن ها تا حدي رفع نمايد. كافه بازار زمينه رشد را با قرار دادن اپليكيشن هاي توليد داخلي، براي بسياري از جوانان برنامه نويس و خلاق ايراني فراهم كرد و توانست به يكي از مكان هاي معتبر براي دريافت اپليكيشن هاي مورد نياز تبديل شود.
• تخفيفان
ايده تاسيس اين استارت آپ موفق ايراني واقعا مفيد و پر كاربرد است. با توجه به اينكه امروزه نوع خريد بسيار از افراد به دليل فروشگاه هاي اينترنتي تغيير كرده است، خدماتي كه وبسايت تخفيفان ارائه مي دهد واقعا لذت خريد كردن را بيشتر مي كند. اين سرويس آنلاين به گذاشتن انواع تخفيف ها روي انواع چيز ها، به شما كمك مي كند خريد، تفريح، آموزش و… فرصت جديدي را به ما براي تجربه هايي با هزينه كمتر مي دهد.
اين استارت آپ ايراني در پي ارائه وب سايت تخفيفان، ورژن اپليكيشن تخفيفان را نيز عرضه كرد تا به راحتي از تخفيف هاي انواع مكان ها، رستوران ها، فروشگاه ها و… مطلع شويد.
• علي بابا
در حوزه حمل و نقل و گردشگري، استارت آپ موفق ايراني به نام علي بابا نقش موثري دارد. Start up علي بابا با ارائه انواع خدمات، سفر و رفت و آمد را بسيار راحت كرده است. علي بابا يك وب سايت كامل و معتبر براي خريد بليط هاي هواپيما، قطار و اتوبوس است. همچنين اين سايت علاوه بر فروش بليط پرواز هاي داخلي، بليط پرواز هاي خارجي و بين المللي و چارتر را نيز به مسافران ارائه مي دهد.
اين استارت آپ با محبوبيت و اعتباري كه از جذب رضايت افراد به دست آورد، طيف خدماتي كه ارائه مي دهد را بيشتر كرد و در زمينه گردشگري نيز خدماتي مثل رزو هتل و تور هاي داخلي و خارجي را در اختيار افراد گذاشت. اپليكيشن علي بابا نيز براي دسترسي و رزو راحت تر براي مسافران طراحي كرده اند و با پشتيباني قوي كه دارد توانست نظر هاي زيادي را جلب كند.
• ديوار
ايجاد يك بازار اينترنتي براي خريد و فروش لوازم دسته دوم فرصت جديد براي جلب توجه ها بود كه استارت آپ ايراني ديوار با توليد يك اپليكيشن كه شبيه سازي يك بازار كوچك است، اين كار را انجام داد. اپليكيشن ديوار فضايي را ايجاد كرده است تا افراد در هر شهري كه زندگي مي كنند، وسايل نو يا دست دوم خود را به صورت آگهي و رايگان براي فروش به اشتراك بگذارند وكساني قصد خريد وسيله هاي دسته دوم را دارند از طريق صفحه آگهي موردنظرشان با فروشنده ارتباط گرفته و آن وسيله را خريداري ميكنند.
براي ادامه مطلب روي اينجا مي توانيد كليك كنيد. همچنين براي كسب اطلاعات در خصوص پيدايش استارتاپ، سرمايه گذاري، شتاب دهنده و ... كافيست وارد سايت پيدايش شويد.

 

آشنايي با سرمايه گذاري گروه مهندسي آي كن روي استارتاپ ها

۲۱ بازديد

سرمايه گذاري گروه مهندسي آي كن روي استارتاپ ها​​​​​​​

در كنار نگهداري نرم افزار هاي قبلي و توسعه آنها مطابق نياز بازار و فناوري روز دنيا، گروه مهندسي آي كن تلاش دارد از حدود دو دهه تجربه خود در حوزه توليد نرم افزار، بازاريابي، فروش، پشتيباني و … استفاده نمايد و در كنار انجام رسالت اجتماعي خود، بر روي ايده ها و استارتاپ ها نيز سرمايه گذاري كند.

در طرح پيدايش، آي كن بر روي ايده و استارتاپ در مراحل پيش شتابدهي، شتابدهي و سرمايه گذاري ورود پيدا مي كند و سعي دارد با حمايت مادي و معنوي خود از صاحبان ايده و استارتاپ آنها را براي ساختن رويايشان همراهي نمايد. در اين طرح خدمات ارائه شده به يك سرمايه ناچيز، يك ميز و صندلي براي شتابدهي ختم نمي شود و آي كن سعي دارد يك ايده را از زمان ايجاد تا تجاري سازي كامل همراهي نمايد.

بديهي است وجود دفتر و نماينده در ۳۱ استان، بيش از ۲۰۰۰ مشتري در سطح كشور، ايجاد بيش از ۵۰ نرم افزار بزرگ سازماني، تجربه حضور ۲۰ ساله در حوزه فناوري، بيش از يك ميليون كاربر سرويس گيرنده از سيستم و … شرايط بي نظيري را براي رشد و پيشرفت استارتاپ ها ايجاد نموده است و آي كن سعي دارد از اين ظرفيت بعنوان يك بستر مهم در رشد و ارتقا كسب و كارهاي نوپا بهره بگيرد.

اضافه شدن نرم افزار يكپارچه ساز و ماژول هاي جانبي به سبد محصولات

گسترده تر شدن دامنه مشتريان و استفاده آنها از نرم افزار هاي متنوع و گوناگون در كنار ارتباطات نرم افزاري با بيرون از سازمان يك نياز جديد را براي سازمان ها و سرويس گيرندگان بوجود آورده بود. نياز به ارتباط نرم افزار ها با زير ساخت و فناوري هاي مختلف كه هر كدام روي يك سيستم عامل خدمات خود را ارائه مي كردند ديگر يك انتخاب براي سازمان ها نبود و در صورتي كه اين ارتباط برقرار نمي شد گويي هنوز هم سيستم ها در حال ارائه خدمات بصورت سنتي هستند. در اين راستا شركت آي كن نرم افزار يكپارچه ساز (ESB) را كه آن نيز با استاندارد هاي جهاني توليد شده است را روانه بازار كرد و خيلي زود توانست بعنوان رهبر بازار سهم زيادي از سازمان هاي واجدالشرايط را متقاعد به استفاده از نرم افزار نمايد. با استفاده از سامانه يكپارچه ساز سازمان ها ديگر نياز نيست نرم افزار هاي قديمي يا جزيره اي خود را كنار بگذارند و مي توانند از همه آنها بصورت يكپارچه استفاده نمايند.

اضافه شدن نرم افزار BPMS ماژول هاي جانبي به سبد محصولات

باتوجه به رشد استفاده از نرم افزار ها در سازمان ها و نياز روز افزون به الكترونيكي شدن تمام فرايند هاي كسب و كار، ديگر فقط نرم افزار هاي پكيج و آماده جواب گوي نياز سازمان ها نبود. در كنار مورد مذكور نبود يك نرم افزار BPMS قدرتمند بومي كه در استاندارد هاي جهاني باشد نيز مزيد بر علت شد تا شركت آي كن توليد يك نرم افزار BPMS را كه بتواند نياز سازمان هاي خيلي بزرگ را نيز مرتفع سازد، توليد نمايد. زير ساختي كه به واسطه آن بتوان براحتي حتي يك ERP قدرتمند فرايند گرا براي سازمان توليد كرد. با استفاده از BPMS سازمان ها ديگر مشكلي براي پياده سازي حتي فرايند هاي خاص خيلي كوچك يا خيلي بزرگ خود را نيز نداشتند و به راحتي توانستند يك سازمان تمام الكترونيك را پياده سازي نمايند. در كنار اين محصول و به منظور ارتباط دائم و پيوسته نرم افزار ها با سرويس گيرندگان، نرم افزارهاي مديريت هوشمند پيامك، فكس و تلفن گويا نيز به سبد محصولات آي كن اضافه شد. لازم به توضيح است اين محصولات نيز با ساير محصولات شركت يكپارچه هستند.

اضافه شدن نرم افزار هاي مالي و منابع انساني به سبد محصولات

با توسعه بازار توسط محصول قدرتمند سازمان الكترونيك آي كن و اعتماد گسترده بازار وسيع مشتريان به شركت آي كن و انتظار ايشان به منظور داشتن يك سبد كامل از محصولات نرم افزاري مورد استفاده سازمان، مديران شركت توسعه سبد محصولات را در دستور كار خود قراردادند.در سال هاي بعد نرم افزار هاي منابع انساني، كارگزيني، انبار، اموال، قراردادها، بازرگاني و خريد، حقوق و دستمزد، حسابداري، بودجه و… به سبد محصولات شركت اضافه شد و دراختيار مشتريان شركت قرار گرفت. به تناسب شرايط بازار و نياز به تكميل نرم افزارها، سيستم حسابداري تعهدي نيز به مجموعه محصولات اضافه گرديد و هم اكنون اضافه شدن نرم افزار بودجه ريزي عملياتي در دستور كار شركت قرار دارد. از نكات حائز اهميت اين محصولات ارتباط همه آنها با هم و ارتباط يكپارچه آنها با سازمان الكترونيك آي كن است به نحوي كه مواردي مانند درخواست كالا، ارسال فيش حقوقي، حكم كارگزيني، اموال دراختيار فرد، درخواست خريد و… كاملا بصورت مكانيزه انجام مي گردد.

تاسيس گروه مهندسي آي كن

يك تيم متخصص از فارغ التحصيلان دانشگاه در سال ۱۳۷۹ به منظور ارتقا سطح فناوري در كشور و در جهت پاسخ دهي به نياز بازار در حوزه نرم افزار شركت آي كن را تاسيس نمودند. اولين محصول شركت در اين سال سيستم بايگاني و دبيرخانه بود. از ابتدا نرم افزار ها براي ارائه خدمات بر روي بستر وب توسعه پيدا كردند. به مرور زمان سيستم اتوماسيون اداري و سازمان الكترونيك به هسته اوليه اضافه شد تا شركت آي كن، اولين شركت ايراني باشد كه يك BPMS استاندارد براي استفاده سازمان ها و شركت ها بر روي بستر وب توليد كرده باشد. هم اكنون ورژن ۱۰ نرم افزار سازمان الكترونيك آي كن (ICAN standard BPMS) روانه بازار شده است. اين ورژن كه به نوعي هوشمند نيز شده است بايد بر روي سرور حدود ۲۰۰۰ سازمان كه از اين سيستم استفاده مي نمايند نصب گردد و به حدود يك ميليون كاربر كه از آن استفاده مي نمايند خدمات ارائه كند.

منبع: https://peidaiesh.com/%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D9%85%D8%A7/